Yöhikoilu

Mitä on yöhikoilu?

Suurin osa ihmisistä on joskus herännyt yöllä hikisenä. Joillekin se tapahtuu painajaisten seuraksena, mutta joillekin se tapahtuu usein ja on ärsyttävää herätä kosteasta sängystä jatkuvasti. “Miksi hikoilen öisin? Mitä voin tehdä asialle?” -saatat kysyä. On useita tapoja ongelman minimoimiseksi.

 

Faktaa yöhikoilusta

 

Yleensä yöhikoilu ei ole merkki siitä, että sinulla on jotain vialla. Puhtaasti terveydellisestä näkökulmasta ei useinkaan ole mitään pelättävää, mutta voit tietysti keskustella lääkärisi kanssa, jos yöhikoilu on jatkuvaa ja on kestänyt pitkään.

Mikä voi aiheuttaa tämän yöhikoilun? Hikoilu on täysin luonnollista. Hikoilun syy on se, että kehomme säätelee sen lämpötilaa niin, ettei se kuumene liikaa. On erittäin yleistä, että vaihdevuodet tai ehkäisypillereitä käyttävät naiset hikoilevat enemmän öisin, koska heidän kehonsa estrogeenitaso voi olla alhainen tai vaihteleva. 

Matalan verensokerin yksi sivuvaikutuksista voi olla myös voimakas yöllinen hikoilu. Sen takia voi olla kannattavaa varmistaa, että verensokerin tasosi on vakaa. Synteettiset vuodevaatteet, liiallinen peittojen määrä tai liian korkea lämpötila makuuhuoneessasi voi myös lisätä hien tuotanto yöllä. Yöhikoilu voi olla myös illalla ennen nukkumaanmenoa nautitun kofeiinin tai alkoholin sivuvaikutus. 

 

Kuinka ehkäistä yöhikoilua?

 

Jos sinulla ongelmia hikisten öiden kanssa, voit kokeilla tehokasta menetelmää, joka on auttanut monia palaamaan paremmille yöunille. Antiperspirantti voi olla yksinkertainen ratkaisu ongelmaasi. Se on pieni ja yksinkertainen menetelmä, mutta äärimmäisen tehokas. Bats antiperspirantit voivat varmistaa yöllisten hikoilujen loppumisen. Se on pieni investointi verrattuna siihen mitä hyötyjä hyvin nukutut yöt tuovat arkeemme.